Lezárult projektek - nemzetközi együttműködések

 GIB 8! Innovációs transzfer

EGÉSZSÉGESEN A MUNKA VILÁGÁBAN
Egészségkompetencia, mint minőségi faktor

2011-2013
A projekt Németország, Ausztria, Lengyelország és Magyarország együttműködésében valósul meg az Europäische Kommission / GD Bildung und Kultur - Programm für lebenslanges Lernen / Leonardo da Vinci / Innovationstransfer program finanszírozásán keresztül.
Projektpartnerek:

  • Wannseeschule e.V. (Schule für Gesundheitsberufe) Akademie Berlin-Schmöckwitz GmbH für Wirtschaft und Verwaltung / Bildungszentrum (Németország)
  • Schule für Allgemeine Gesundheits- und Krankenpflege des Landes Steiermark am LKH Stolzalpe und MultiAugustinum - Privatschule der Erdiözese Salzburg (Ausztria)
  • Stiftung WEXEdU Szentendre (Magyarország)
  • Gastronomie und Handelsschule József Zwack Békéscsaba (Magyarország)
  • DIR - Handwerkskammer Niederschlesien die Berufsbildungszentren ZSB Josef Bem, ZSZ Nr.5 in Breslau (Lengyelország)

Projektleírás:
A projekt egy időszerű és minőségorientált szakmai képzésre fókuszál, előterében a kulcskompetenciák fejlesztése áll.
Tekintettel a demográfiai változásra, az egészségkompetenciának nő a relevanciája a szakmai munkaerő biztosítása szempontjából. A projekt „GIB 8” az egészségkompetencia fejlesztést több tantárgy bevonásával tűzte ki célul és egy olyan koncepció kidolgozására törekszik, amellyel az egészségkompetencia, mint kulcskompetencia mélyebben integrálható a szakképzésben. Eredményként négy szakmára vonatkozóan tanári segédlet „egészségkompetencia” módszertani ajánlásokkal kerül kifejlesztésre, amely tartalmaz konkrét tananyagokat és felhasználható lesz különböző tantárgyaknál és több szakmánál.
A tanárokat, szakoktatókat és multiplikátorokat képzések segítik a tananyag felhasználásában. A projekt során egy egészségügyi, képzési, gazdasági, munkaerő-piaci szakember-hálózat kiépítése is a cél.
 

Cedefop tanulmányút

2011. május 23-27-ig Organising high quality LdV learners mobility címmel tanulmányutat szervezünk az EU-ból érkező szakértői csoport számára.
Cedefop Katalógus

A nemzetközi szakértői csoport olyan hatékony mechanizmusok kidolgozásában léphet előre, melyek alkalmazása a résztvevőket segítheti abban, hogy a szakmai mobilitás a lehető legjobban illeszkedjen egyéni tanulmányaikhoz, készségeikhez, és fogadó intézményük profiljához.
A fiatalok foglalkoztathatóságuk és személyes fejlődésük elősegítésével az európai munkaerőpiacon belüli mozgást hivatottak támogatni. Ezek a hatások azonban csak akkor érvényesülnek, ha a szakképzésben resztvevő, általában hátrányokkal küzdő, motiválatlan tanulókat célzott felkészítés után, megfelelö körültekintéssel helyezzük az új munkakörnyezetbe és fejlödésüket folyamatos mentorálással támogatjuk.